back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ζ. Μακρή: Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν συζητά θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε επίσης

«Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, δεν είναι κάτι το οποίο συζητά η κυβέρνηση», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, κ. Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους στον Γιάννη Λαυράνο τον Νίκο Καρούτζο.

Όπως, είπε, το 80% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι, τονίζοντας πως όσο πιο θωρακισμένη είναι μια χώρα μέσω του εμβολιασμού τόσο περισσότερο είναι προστατευμένη έναντι του Covid-19 και των μεταλλάξεών του.

Εν όψει του ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, η κ. Μακρή σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από ομόφωνη σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων έχει δρομολογήσει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων με όλους τους μαθητές στις τάξεις και με αυξημένα μέτρα προστασίας τα οποία θα εξακολουθήσουν να είναι αυστηρά.

«Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι αυστηρά και συγκεκριμένα και θα καλύπτουν τις υγειονομικές προδιαγραφές αλλά θα είναι διαφορετικά σε σχέση με την περσινή χρονιά καθώς, πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας το πρόσθετο ”όπλο” του εμβολιασμού το οποίο μας επιβάλλει να διαφοροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Μάλιστα, εξήγησε ότι τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πολύ σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών.

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από συζήτηση με τους ειδικούς. Σέβομαι όλες τις επιστημονικές απόψεις, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο. Οφείλουμε ως Υπουργείο να ακολουθήσουμε την Επιτροπή των Ειδικών και τις αποφάσεις στις οποίες καταλήγουν».

Ερωτηθείσα τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα σε σχολική αίθουσα, είπε ότι : «Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που θα έρθουν σε επαφή με κρούσμα θα έχουν συγκεκριμένη αντιμετώπιση. Θα είναι πολύ αυστηρά τα πρωτόκολλα, διαφορετικά μεν από το παρελθόν διότι επανερχόμαστε στη δια ζώσης εκπαίδευση».

Σχετικά με τον καινούριο νόμο για την αξιολόγηση και τη λειτουργία του σχολείου ανέφερε: «Οι υπουργικές αποφάσεις για τη λειτουργία του νέου σχολείου, θα ανακοινωθούν συντομότατα. Ήδη πραγματοποιούνται συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων».

Όσον αφορά στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισήμανε ότι του χρόνου θα δοθεί στα ΑΕΙ η δυνατότητα να διαφοροποιήσουν το συντελεστή για τη διαμόρφωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα