back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς – Προαναγγελία Πλεύρη

Διαβάστε επίσης

Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τις αποκαλύψεις για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός ανέφερε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

Η υπόθεση, την οποία ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε στον εισαγγελέα τις σχετικές καταγγελίες και παράλληλα ζήτησε από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διενεργηθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αφορά  διοικητική υπάλληλος η οποία  είχε βεβαιώσει στο σύστημα τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού, μόνο τον Αύγουστο.

Η  υπάλληλος, η οποία σύμφωνα με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη διαδικασία, έχει απομακρυνθεί από τη θέση της, ενώ διερευνάται η εμπλοκή και άλλου ατόμου.

Με την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικεντρώνεται στην αναχαίτηση του 4ου κύματος της πανδημίας και το χτίσιμο ικανοποιητικού τοίχους ανοσίας εν όψη του χειμώνα και της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η χθεσινή υπόθεση και αντίστοιχα, μικρότερα, περιστατικά που έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς, θορύβησε επιστήμονες και πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο οποίος φέρεται να ήταν σε συνεννόηση με ασθενείς για εικονικούς εμβολιασμούς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα