back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκαλόνι: “Κανείς δεν μας ειδοποίησε πως οι παίκτες μας δεν μπορούν να αγωνιστούν”

Διαβάστε επίσης

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή του αγώνα με την Βραζιλία και πως τόσο αυτοί όσο και εκείνοι της Σελεσάο ήθελαν να αγωνιστούν.

Λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του Copa America, η Αργεντινή αντιμετώπισε την Βραζιλία στο μεγάλο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, μόνο που αυτή τη φορά η κόντρα με την Σελεσάο είχε άδοξο τέλος.

Αιτία η εισβολή στον αγωνιστικό χώρο που σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη του αγώνα από μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Βραζιλίας, για να συλλάβουν 4 διεθνείς Αργεντινούς ποδοσφαιριστές για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με την ενέργεια αυτή να αποτελεί αιτία διπλωματικού ποδοσφαιρικού επεισοδίου και να τινάζει το ματς στον αέρα.

Λίγες ώρες αργότερα ο προπονητής της μπιανκοσελέστε, Λιονέλ Σκαλόνι να προλαβαίνει να τοποθετηθεί για τα όσα άσχημα συμβάντα έλαβαν χώρα στο χορτάρι της “Αρένα Κορίνθιανς”.

“Είμαι εδώ για να μιλήσω γιατί επειδή το έθνος μας ξέρει τι συνέβη απόψε. Είναι κατι που με θλίβει πολύ. Δεν ψάχνω να βρω κάποιον υπεύθυνο. Εάν συνέβη ή δεν συνέβη κάτι, δεν ήταν εκείνη η κατάλληλη στιγμή για τη διακοπή του αγώνα.

Το ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή θα έπρεπε να είναι μία γιορτή για όλους, για να απολαύσουμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Θα ήθελα να καταλάβουν οι Αργεντινοί ότι ως προπονητής, οφείλω να υπερασπιστώ τους παίκτες μου. Ουδέποτε μάς κοινοποιήθηκε πως δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

Θέλαμε να πάρουμε μέρος στον αγώνα και το ίδιο ήθελαν και οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της οριστικής διακοπής του μεγάλου λατινοαμερικανικού ντέρμπι.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα