back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Εμπλοκή και υγειονομικών στην υπόθεση με τους εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά

Διαβάστε επίσης

Την εμπλοκή και υγειονομικών στο κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρουσιάζοντας στη Βουλή την τροπολογία για τα πρόστιμα που αφορούν τα πλαστά πιστοποιητικά και τις ρυθμίσεις για τους υγειονομικούς που εμβολιάζονται αλλά και τις κυρώσεις για τους ιδιώτες γιατρούς.

Όπως είπε ο κ Πλεύρης στο Κέντρο στην Καρδίτσα είχαν γίνει συνολικά 31.000 εμβολιασμοί και όχι 40.000, γιατί υπήρχε μεγάλη προσέλευση, επειδή ο εμβολιασμός γινόταν με το Pfizer.

Εκτός από την υπάλληλο που παρανόμως έμπαινε στο σύστημα για να χορηγήσει τα πλαστά πιστοποιητικά, διατάχθηκε ΕΔΕ και για τους υγειονομικούς που έπαιρναν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και έχουν επίσης μπει σε αναστολή.

Επίσης, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν να επιστρέψουν νωρίτερα στα καθήκοντα τους, ενώ με το άρθρο 2 αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για τους ιδιώτες ανεμβολίαστους γιατρούς, για τους οποίους θα διακόπτετε η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥ και δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν.

Σύμφωνα με τον κ Πλεύρη η υποχρεωτικότητα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, επικαλούμενος και τον εμβολιασμό του Παύλο Πολάκη που όπως είπε δίνει το μήνυμα ότι επειδή υποχρεώθηκε εμβολιάστηκε.

Σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Γιάννη Ραγκούση πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ Πλεύρης είπε ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοια προσωπικά δεδομένα ωστόσο σύμφωνα με τον Α αντιπρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη σήμερα οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι 5 και για να προσέρχονται στην Βουλή θα πρέπει να κάνουν δύο εβδομαδιαία τέστ, στα αποτελέσματα των οποίων θα έχει πρόσβαση ο γιατρός της Βουλής.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα