back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: Εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τη προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” τόσο ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, όσο και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, εξέφρασαν την ανησυχία τους, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προετοιμασία ζητώντας παράλληλα τη λήψη μέτρων με πρώτο την αραίωση των τμημάτων.

«Βασικό μας αίτημα παραμένει η αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Οι συνθήκες στα πολυπληθή τμήματα είναι τραγικές. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας όφειλε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί ώστε να υπάρξει αραίωση των τμημάτων και δεν το έκανε, είπε ο Θανάσης Κικινής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην ανάγκη αραίωσης των μαθητών κατά τη μεταφορά τους με σχολικά λεωφορεία και ζήτησε να αλλάξει και ο τρόπος που χειρίζεται το υπουργείο Παιδείας το θέμα του καθαρισμού των σχολείων:

«Όπως παρατηρούμε, στοχεύουν στην απασχόλησή των εργαζομένων μετά τη λειτουργία των σχολείων και όχι με συνεχή παρουσία των εργαζομένων στην καθαριότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να προφυλαχτεί η σχολική κοινότητα είναι να ληφθούν νέα μέτρα:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι η αραίωση των τμημάτων και ο εφοδιασμός όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τέστ» ανέφερε.

Παράλληλα γνωστοποίησε την συνάντηση που έχει ζητήσει η ΟΛΜΕ με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για την αλλαγή των πρωτοκόλλων:

«Τους προηγούμενους μήνες με ένα, δυο κρούσματα έκλειναν ολόκληρα τμήματα και με κάτι παραπάνω έκλειναν τα σχολεία, τώρα πρέπει να νοσήσουν 11-12 μαθητές και πάνω από τους 100 για να κλείσει ένα σχολείο και την ίδια στιγμή οι ειδικοί λένε πως με το που θα ανοίξουν τα σχολεία θα νοσήσει το 30% των μαθητών και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν νοσήσει όλοι»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα