back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη

Διαβάστε επίσης

Να αποδοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε μία οδό του Πειραιά ή σε Δημοτικό χώρο του , αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στην αποψινή του συνεδρίαση , στην οποία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Επίσης ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποχαιρετά, σήμερα στο λιμάνι του, με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση, μια κορυφαία μορφή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, τον Μίκη Θεοδωράκη.Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να εκφράσει μέσα από τα έργα του, γενιές και γενιές Ελλήνων και έναν μουσικοσυνθέτη παγκοσμίου φήμης.

Με την αδιάκοπη πολιτική του δράση, άφησε ένα αθάνατο αποτύπωμα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην πόλη μας τον Πειραιά. Μαχητής της Αντίστασης, Επονίτης, φυλακισμένος από τη χούντα στον Ωρωπό, από την εξορία στη Mακρόνησο και τη Ζάτουνα, τον αντιδικτατορικό αγώνα στο Παρίσι και την ίδρυση του ΠΑΜ, επέστρεψε ως βουλευτής στην Β’ Πειραιά το 1981 και το 1985 με το ΚΚΕ και ακόμα Βουλευτής Επικρατείας και υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ. το 1990. Αντίο Μίκη!Θα παραμείνεις για πάντα στις καρδιές μας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα