back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,άρχισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ,η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, ζήτησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, εκτιμώντας ότι «αν ψηφιστεί χωρίς διορθώσεις σε κρίσιμα άρθρα του, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ,γιατί δεν αντιμετωπίζει την έλλειψη ανθρώπινων και υλικών
πόρων στους Δήμους».

«Για νομοθετικό μόρφωμα»,έκανε λόγο η Ευαγγελία Λιακούλη εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, αναφέροντας ότι « ο κεντρικός συντονιστικός ρόλος που με τις προωθούμενες διατάξεις,καλείται να διαδραματίσει το υπουργείο Εσωτερικών,θα οδηγήσει στην πλήρη διάσπαση του ελεγκτικού μηχανισμού».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης,εστίασε την κριτική του στην έλλειψη χρηματοδότησης των Δήμων αλλά και υποδομών για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων,λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο αφήνει ανοιχτό το πεδίο σε επιχειρηματική δράση».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης ο Κώστας Χήτας, διατύπωσε την άποψη ότι θα αποτύχει το μέτρο της λήψης DNA από μη στειρωμένα ζώα.
«Το νομοσχέδιο έχει δομικά λάθη, δεν προάγει την ευζωία των ζώων, ενώ αναθέτει τη διαχείριση των αδέσποτων σε ΜΚΟ και ιδιώτες», υποστήριξε η ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αφού ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν ενός γόνιμου διαλόγου,τόνισε ότι βασικός στόχος των νέων διατάξεων είναι η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς, με την καλλιέργεια παράλληλα,μιας κουλτούρας ιδιοκτητών και ο περιορισμός του πληθυσμού των αδέσποτων,μέσω ενός πλαισίου υιοθεσίας και αναπαραγωγής με κανόνες.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για ελλιπή χρηματοδότηση των Δήμων, κ.Πέτσας ανέφερε ότι με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων υπάρχει και μεταφορά πόρων,καθώς με το πρόγραμμα «Άργος» προβλέπεται η χρηματοδότησή τους με 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και άλλα 15 εκατ.ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα