back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Diamond League: Δεύτερη η Κατερίνα Στεφανίδη

Διαβάστε επίσης

Τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη με άλμα στα 4,77μ. πίσω από την Αντζέλικα Σιντόροβα που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αφού ξεπέρασε τα 5,01 μέτρα, πήρε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ μετά τα 4,77μ. έκανε ένα άκυρο άλμα στα 4,84μ. και συνέχισε στα 4,91μ., δεδομένο του ότι η Σιντόροβα είχε υπερβεί με την πρώτη τα 4,84 μέτρα, χωρίς να τα καταφέρει.

Η Στεφανίδη για λίγες ημέρες θα γυρίσει στην Ελλάδα κι έπειτα θα ταξιδέψει για την Αμερική, όπου θα διαμείνει τους επόμενους μήνες προκειμένου να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Παγκόσμιο κλειστού, Παγκόσμιο ανοιχτού και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Σιντόροβα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη σειρά αγώνων και πήρε τη σκυτάλη από την Στεφανίδη, που ήταν η κυρίαρχη στις τέσσερις προηγούμενες. Μάλιστα ξεπέρασε τα 5,01 μ. για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της πάνω από τα 5,00 μέτρα.

Το προηγούμενό ρεκόρ της ήταν 4,95 μ., ενώ το 5,01 μ. είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ διοργάνωσης. Η Τίνα Σούτειγ κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,67 μ., ενώ δεν κατατάχθηκε η “χρυσή” ολυμπιονίκης Κέιτ Ναζότ, που έκανε τρία άκυρα στα 4,57 μ..

Η Σιντόροβα έγινε η δεύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα του επί κοντώ, στον ανοιχτό στίβο, πίσω από το 5,06 μ. της Ισινμπάγεβα. Τα 5,00 μ. έχει ξεπεράσει η Τζεν Σουρ με άλμα στα 5,03 μ. στον κλειστό στίβο, αλλά και η Σάντι Μόρις (5,00 μ.) στον ανοιχτό.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα