back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΔΟΕ βοήθησε 100 μέλη της Ολυμπιακής Κοινότητας να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ενημέρωσε ότι η ΔΟΕ βοήθησε περίπου 100 μέλη της Ολυμπιακής Κοινότητας στο Αφγανιστάν να εγκαταλείψουν τη χώρα, χορηγώντας τους ανθρωπιστικές βίζες.

Οι προσπάθειες διάσωσης, που άρχισαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πριν οι Ταλιμπάν αναλάβουν τον έλεγχο τον περασμένο μήνα, θα συνεχιστούν, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, είναι εκτός της χώρας. Δύο αθλητές χειμερινών αθλημάτων βρίσκονται επίσης εκτός και συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, ελπίζοντας να προκριθούν στο Πεκίνο (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες)», είπε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Επιπλέον, σημαντικός αριθμός άλλων μελών της Ολυμπιακής Κοινότητας στο Αφγανιστάν έλαβαν τις ανθρωπιστικές βίζες και μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Ο Μπαχ ανέφερε αργότερα ότι ο αριθμός των ατόμων που βοήθησαν να φύγουν από τη χώρα σε «πρώτη φάση» ήταν περίπου 100 και δήλωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι αθλητικοί φορείς ζήτησαν από τις κυβερνήσεις τους να προσθέσουν ονόματα στους καταλόγους των ατόμων που θα τους βοηθήσουν να φύγουν.

«Είμαστε πραγματικά βαθιά ευγνώμονες για αυτήν την ισχυρή επίδειξη αλληλεγγύης στην Ολυμπιακή Κοινότητα», πρόσθεσε.

Ο Μπαχ ανέφερε επίσης ότι η ΔΟΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια και τόνισε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις «γυναίκες και τα κορίτσια που μπορεί να κινδυνεύουν περισσότερο, χωρίς φυσικά να παραμελήσουν κανέναν που μπορεί να κινδυνεύει λόγω της πολιτικής κατάστασης».

Ο διευθυντής της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της ΔΟΕ, Τζέιμς Μάκλεοντ, είπε ότι οι προσπάθειες της οργάνωσης αφορούσαν πολλούς φορείς: «Η επιχείρηση βασίστηκε σε συνεργασία με Ολυμπιακούς εταίρους, με κάθε δυνατό τρόπο, σε συνεργασία με Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, διεθνείς ομοσπονδίες, ΜΚΟ, μέλη της ΔΟΕ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα