back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Επτανήσιοι της Αθήνας τιμούν τον Διονύσιο Σολωμό

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Διονυσίου Σολωμού στην Επανάσταση του 1821» διοργανώνει η Επτανησιακή Συνομοσπονδία στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών (Λεωφ. Βασ.Σοφίας 22) στις 20.30.

«Αυτή είναι η πρώτη μας εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση και τιμούμε τον Διονύσιο Σολωμό», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο κ. Διονύσης Κονιτόπουλος μέλος του ΔΣ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας. «Στην εκδήλωση η οποία περιλαμβάνει ομιλίες και μουσική θα απευθύνει χαιρετισμό θα απευθύνει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Δήμας. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο ιστορικός και υπεύθυνος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη Δημήτρης Αρβανιτάκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Δ. Σολωμός, η Επανάσταση και η νέα ποίηση των Ελλήνων» και η διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, Κατερίνα Δεμέτη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Τα ανοιχτά και άγρυπνα μάτια της ψυχής του Ποιητή τότε και σήμερα».

«Επίσης στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Αθηναίων η οποία θα παρουσιάζει μελοποιημένα έργα του Δ. Σολωμού από τον 19ο αιώνα έως σήμερα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή» προσθέτει ο κ. Κονιτόπουλος και ενημερώνει ότι η επόμενη εκδήλωση της Συνομοσπονδίας θα λάβει χώρα, στον ίδιο χώρο, στις 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με θέμα την συμβολή των Επτανήσων στην Επανάσταση του ΄21.

Η σκηνοθετική επιμέλεια της διοργάνωσης είναι του Τώνη Λυκουρέση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα