back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Α. Δημητρούκα: “Η Παγωμένη θεατρίνα” είναι ένα έργο ποιημάτων που δημιούργησε ο Νίκος Γκάτσος πριν 36 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Η Παγωμένη θεατρίνα” ονομάζεται ο νέος δίσκος που κυκλοφόρησε από το ogdoo.gr σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική του Νίκου Χιώτογλου. Η επιμέλεια της έκδοσης είναι της Αγαθης Δημητρούκα.

Η συγγραφέας και στιχουργός Αγαθή Δημητρούκα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη:
«Είναι ένα έργο ποιημάτων -με ευρεία γκάμα θεμάτων-  τα οποία δημιούργησε ο Νίκος Γκάτσος πριν τριάντα έξι χρόνια για τον Γιώργο Μαρίνο, με σκοπό να μελοποιηθούν από τον  Μάνο Χατζιδάκι. Αυτό δεν επιτεύχθηκε, αλλά ο Νίκος Γκάτσος συμπεριέλαβε τα  ποιήματα στο βιβλίο με τα καλύτερα που είχε γράψει. Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου η ”Παγωμένη Θεατρίνα” μελοποιήθηκε από τον συνθέτη Νίκο Χιώτογλου»
Αυτό που χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Δημητρούκα είναι ότι  «αποτελείται από μία ενότητα τραγουδιών, τα οποία  στο σύνολό τους έχουν στοιχεία προσωπικά του Γιώργου Μαρίνου, από τον χαρακτήρα του, τις προτιμήσεις του και την καλλιτεχνική του ευρύτητα.  Κάθε τραγούδι ερμηνεύεται από διαφορετικό καλλιτέχνη…οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν ερμηνεύσει πρωτότυπο τραγούδι του Νίκου Γκάτσου»
Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, ανέφερε η κ Δημητρούκα, είναι ότι «στις 2 Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησε στη Μαδρίτη το βιβλίο του Νίκου Γκάτσου με τίτλο ”Αμοργός και άλλα ποιήματα” στα ισπανικά και θα διανεμηθεί σε 4.500 χιλιάδες πανεπιστήμια ισπανόφωνων χωρών» Περιλαμβάνει την ”Αμοργό” τον ”Ιππότη και θάνατο”  ”Το Ελεγείο” ”Το τραγούδι του παλιού καιρού”
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα