back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου»

Διαβάστε επίσης

Την «απόλυτη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του σήμερα το πρωί στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΘ: Μέτρα στήριξης για νέους, φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για εργασία στη φαρέτρα του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ θα της δώσει μοναδικά χαρακτηριστικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη

«Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να είναι ένα μέρισμα το οποίο θα αφορά όλους, πρωτίστως τη νέα γένια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε παράλληλα ότι η κυβέρνηση «έχει αποδείξει ότι, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και τον κόσμο της εργασίας».

«Δαπανήσαμε σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια των μέτρων στήριξης «ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος την τελευταία δεκαετία».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μία ανάπτυξη με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν, με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια, έμφαση στη διπλή πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια «για να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής αλλά και αποτελεσματικός» και κάλεσε τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στην εκστρατεία πειθούς.

«Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε για να βάλουμε οριστικούς τίτλους τέλους στην περιπέτεια της πανδημίας», επισήμανε, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι το όπλο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Τα στατιστικά στοιχεία από όλον τον κόσμο λένε ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αρρωστήσουν σοβαρά και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους. Εννιά στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα είναι διασωληνωμένοι στα ελληνικά νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», τόνισε χαρακτηριστικά..

«Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, παρά το άγχος που μπορεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα στην ελληνική κοινωνία, καθώς ακόμα ο κορονοϊός δεν έχει αντιμετωπιστεί πλήρως, οι προοπτικές είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Έχουμε εμπιστοσύνη στα Επιμελητήρια, έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο της επιχειρηματικότητας να αναλάβει ρίσκο, να επενδύσει, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να κάνει δηλαδή αυτό το οποίο τόσο καλά ξέρετε να κάνετε. Πιστεύω σε ένα περιβάλλον το οποίο αυτή τη φορά είναι πολύ πιο ευοίωνο, πολύ πιο θετικό από ό,τι ήταν οποιαδήποτε χρονική στιγμή τα τελευταία δέκα χρόνια», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα