back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη ΣΤΑΣΥ το πρώτο βραβείο στα «Green awards 2021»

Διαβάστε επίσης

Το 1ο Βραβείο στην Ενότητα «Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή στον δημόσιο τομέα» απονεμήθηκε στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες», στην κατηγορία «Βραβεία προς επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «The Economist’s Thessaloniki Metropolitan Summit», όπου απονεμήθηκαν τα «Green awards 2021», στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην ΣΤΑ.ΣΥ, για το «σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς». Στο πλαίσιο του προγράμματος, στα τρία «Σπιτάκια Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που τοποθετήθηκαν στους σταθμούς του Μετρό «Δάφνη» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» και στην στάση του Τραμ «Αγία Φωτεινή», οι ανακυκλωθείσες ποσότητες ξεπέρασαν τα 288 χιλιάδες κιλά. Παράλληλα, οι επιβάτες, που χρησιμοποιούν καθημερινά τα οικολογικά μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος, να εκπαιδευτούν και εν τέλει να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

«Το σημαντικότερο, κατά την άποψη μου, είναι, ότι εκπαιδεύουμε καθημερινά τους συμπολίτες μας στο δίπτυχο περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική ανταπόδοση» τόνισε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος και πρόσθεσε: «Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, ήμασταν το πρώτο Μετρό στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο, που εφάρμοζε ανταποδοτική ανακύκλωση. Υποσχόμαστε, να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι και καινοτόμοι».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα