back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αλλαγές Πέτσα στο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων

Διαβάστε επίσης

Και όσοι ασυνείδητοι κακοποιούν ζώα εργασίας, θα καταγράφονται στο μητρώο παραβατών και θα υπόκεινται στο καθεστώς των τσουχτερών προστίμων αλλά και των ποινών κάθειρξης που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις βάναυσης συμπεριφοράς σε ζώα, σύμφωνα με νομοτεχνική αλλαγή που επέφερε στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο προστασίας των ζώων συντροφιάς και τη διαχείριση των αδέσποτων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Με άλλη νομοτεχνική αλλαγή, ορίζεται μεταβατική περίοδος έξι μηνών για να προσαρμοστούν οι Δήμοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται και αφορούν τη δημιουργία ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος για την περισυλλογή, την κτηνιατρική περίθαλψη,τη σήμανση, την στείρωση και την εύρεση αναδόχου αδέσποτων ζώων. Για τα 15 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ο κ. Πέτσας είπε ότι η σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Επίσης, με άλλη τροποποίηση απαλλάσσονται οι κτηνοτρόφοι από το παράβολο των 150 ευρώ για την καταχώριση στοιχείων που αφορούν το γενετικό υλικό των ποιμενικών σκύλων αλλά και από τα έξοδα στείρωσης και σήμανσης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα