back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Εισαγγελέας και πρόστιμο στους ασυνείδητους εργολάβους

Διαβάστε επίσης

Εισαγγελέας και πρόστιμο θα περιμένει πλέον τους ασυνείδητους εργολάβους οι οποίοι σκάβουν τους δρόμους της Αθήνας και στην συνέχεια δεν φροντίζουν να γίνει σωστή αποκατάσταση τους.

Την πολιτική αυτή θα ακολουθήσει πλέον ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να σταματήσει τους ασυνείδητους εργολάβους αλλά και το «ράβε ξήλωνε» των ελληνικών δρόμων όπου ένας δημόσιος φορέας ή ένας ιδιώτης για λογαριασμό του αδιαφορεί για τα έργα που κάνει ο δήμος και σκάβει τους δρόμους της κάθε πόλης χωρίς πρόγραμμα παρά μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του.

Αφορμή για την αλλαγή στάση του κ. Μπακογιάννη απέναντι στους ασυνείδητους  εργολάβους είναι οι καταστροφές σε δρόμο του Κολωνού.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook από δρόμο όπου είχαν γίνει έργα για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, όμως δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προστασία πεζών και οχημάτων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε πρόστιμο σε εργολάβο και εταιρεία, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση, γιατί “Δεν νοείται να ασφαλτοστρώνουμε τη μισή πόλη και μετά κάποιοι, όχι μόνο να την καταστρέφουν, αλλά και να παίζουν με τη σωματική ακεραιότητα των Αθηναίων”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

«Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, ωχαδελφισμός. Όλα μαζί σε μια τομή στη διασταύρωση Ιωαννίνων και Καπανέως στον Κολωνό. Το συνεργείο εργολάβου για λογαριασμό εταιρίας κινητής τηλεφωνίας την άφησε χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας. Παγίδα για πεζούς και δίτροχα. Και θα πληρώσει το μέγιστο του προστίμου και θα πάει στον εισαγγελέα. Δεν νοείται να ασφαλτοστρώνουμε τη μισή πόλη και μετά κάποιοι, όχι μόνο να την καταστρέφουν, αλλά και να παίζουν με τη σωματική ακεραιότητα των Αθηναίων. Λίγος σεβασμός επιτέλους».

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει να υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην πρωτεύουσα που φτάνει τα 42 εκατομμύρια ευρώ. Και για αυτό τον λόγο δεν πρόκειται να αφήσει ξανά εργολάβο να καταστρέψει δρόμο που μόλις έχει γίνει
καινούργιος.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα