back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επαναπρόσληψη των μεταναστριών-καθαριστριών ζητά η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση του κριτηρίου της ιθαγένειας και την άμεση επαναπρόσληψη των μεταναστριών καθαριστριών στα σχολεία της Αθήνας ζητά η Ανοιχτή Πόλη.

Όπως σημειώνει πρόκειται για ανορθολογική και ρατσιστική διάταξη.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Να επαναπροσληφθούν οι μετανάστριες/ες καθαρίστριες/ες των σχολείων της Αθήνας

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης παραβρέθηκε στη σημερινή συνέντευξη – διάβημα της Επιτροπής μεταναστριών καθαριστριών των δημόσιων σχολείων Δήμου Αθήνας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως είχαμε επισημάνει σε πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι πρόσφατες ρυθμίσεις Βορίδη τις άφηναν, για δεύτερη χρονιά, ακάλυπτες, αφού διατηρούσαν την προϋπόθεση της ιθαγένειας.

Πάνω από 40 καθαρίστριες, αρκετές από τις οποίες έχουν οικογένειες στην Ελλάδα και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας στα σχολεία, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας εξαιτίας μιας ανορθολογικής και ρατσιστικής διάταξης. Και αυτό σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας στα σχολεία, λόγω της πανδημίας, και παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της παραμονής τους στην εργασία τους.

Η Ανοιχτή Πόλη ζητά την κατάργηση του ρατσιστικού κριτηρίου της ιθαγένειας και την επαναπρόσληψη των μεταναστριών καθαριστριών με καθεστώς μόνιμης απασχόλησης, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων της πόλης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα