back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Κωνσταντίνου: Δεν μπορεί να συμβεί το 50+1, δεν θα στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στην τάξη γνωρίζοντας ότι υπάρχει κρούσμα

Διαβάστε επίσης

«Εμείς δεν είχαμε συμφωνήσει με το 50+1 για το κλείσιμο του τμήματος και μας εξέπληξε αρνητικά η όλη απόφαση. Η λογική έλεγε όπως πέρυσι στο ένα κρούσμα κλείνει το τμήμα και στα 3 κλείνει η μονάδα. Δεν μπορεί να συμβεί το 50+1, δεν πιστεύω ότι θα στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στην τάξη ξέροντας ότι υπάρχει κρούσμα» δήλωσε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη ο Ταμίας και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο θα έπρεπε συζητήσει μαζί μας, αλλά ίσως υπάρχει αρνητική διάθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κομμάτι από την πολιτική ηγεσία. Είχαμε προτείνει από την περυσινή χρονιά το κομμάτι της μείωσης των μαθητών στις αίθουσες. Ο αντίλογος από την πλευρά του Υπουργείου ήταν που θα βρούμε αίθουσες. Πάνω σε αυτό τον αντίλογο εμείς έχουμε προτάσεις» τόνισε και προχώρησε στην ανάλυσή τους.

«Υπάρχουν τμήματα και τάξεις σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων που δεν χρησιμοποιούνται. Τα περισσότερα σχολικά κτήρια που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 90, του 2000 και μετά , είχαν κατασκευαστεί για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Τα τελευταία χρόνια όμως με το δημογραφικό έχει μειωθεί και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας αλλά και το μαθητικό δυναμικό. Έτσι πάρα πολλές αίθουσες σε αστικό κλοιό είναι αδιάθετες. Εμείς είπαμε να γίνει μία καταγραφή των αιθουσών, την οποία εμείς πέρυσι με το κέντρο μελετών της ΟΛΜΕ, είχαμε κάνει μία τέτοια καταγραφή και θεωρούσαμε ότι το 40% των τμημάτων θα μπορούσαν να σπάσουν και να είναι μισά. Είχαμε κάνει έρευνα σε όλη την Ελλάδα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα