back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι λένε οι Αθηναίοι για τις αυξήσεις στις τιμές μίσθωσης ακινήτων

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές μίσθωσης των ακινήτων, με τους Αθηναίους σε ρεπορτάζ 9.84 να μιλούν για 30% ακόμη και 40% αύξηση στα καλά σπίτια.

Δηλώνουν ότι «η ζήτηση για ενοικίαση ακινήτων στην Αθήνα, κυρίως στο κέντρο και σε περιοχές πέριξ αυτού είναι μεγάλη, εντούτοις δεν υπάρχουν πολλά προς μίσθωση με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη».

Αυτό που ωστόσο τονίζουν οι περισσότεροι είναι ότι οι αυξημένες τιμές στα ενοίκια έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο, με τα εισοδήματα των νοικοκυριών να δέχονται εκ νέου πιέσεις.

« Είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος με 600-700 ευρώ μηνιαίο εισόδημα να καλείται να πληρώσει το μήνα μέχρι και 350 ευρώ ενοίκιο, για μια γκαρσονιέρα 30-35 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για μια εικόνα – όπως προσθέτουν- που δυστυχώς παρατηρείται σε πολλές περιοχές της Αττικής».

Ορισμένοι, πάντως, θεωρούν ότι «η προσφορά κατοικιών προς μίσθωση με καλές προδιαγραφές είναι ανεπαρκής για να καλύψει την απαιτούμενη ζήτηση, άρα -βάσει του θεμελιώδους κανόνα- οι τιμές αυξάνονται».

Οι περισσότεροι θεωρούν επιβεβλημένη την παρέμβαση της πολιτείας, με στόχο να μπει ένα «φρένο» στην ανεξέλεγκτη αυτή «κούρσα» ανόδου τους τελευταίους μήνες στις τιμές των ενοικίων. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι τιμές στις μη υποβαθμισμένες περιοχές για τις γκαρσονιέρες κυμαίνονται στα 300 με 400 ευρώ, για τα διάρια τα 500 με 600 ευρώ και για τα τριάρια στα 800 με 900 ευρώ.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα