back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Συρίγος: Μήνυμα ότι παίρνει ξανά τη ζωή στα χέρια του αποτελεί το 74% των φοιτητών που έχει εμβολιαστεί

Διαβάστε επίσης

«Μήνυμα για την υπόλοιπη κοινωνία αποτελούν οι φοιτητές οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 74% με περιορισμένες εξαιρέσεις, όπως οι φοιτητές των Εκκλησιαστικών σχολών. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία ορισμένων που είπαν σιγά μην το έκαναν για να έχουν δια ζώσης εκπαίδευση. Λέω ναι το έκαναν για να επιστρέψουν στα μαθήματα, για να πάνε διακοπές για να ξαναζήσουν. Το πολιτικό μήνυμα που περνάνε είναι πως το έκαναν για να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους,  δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος.
Επεσήμανε τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου το οποίο «δίνει τη δυνατότητα να ξέρουν τα Πανεπιστήμια την κατάσταση στις σχολές τους, με ανάρτηση πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και διαγνωστικών τεστ, οπότε γνωρίζουν ότι υπάρχει ασφαλής συνθήκη» 
Επίσης όπως είπε ο κ. Συρίγος έχει δοθεί η δυνατότητα στα ΑΕΙ να προχωρούν σε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών 6μηνης διάρκειας προκειμένου να πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι: «Για παράδειγμα στο ΕΜΠ είναι εμβολιασμένο το 83% των φοιτητών και το 82% στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, εκεί δεν υπάρχει ανάγκη συνεχών ελέγχων. Αυτοί λοιπόν θα πρέπει να είναι στοχευμένοι. Κάποια ΑΕΙ επιθυμούν να φτιάξουν δικά τους συνεργεία, βρίσκεται στην ευχέρεια τους»
Ο υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως «τις πρώτες μέρες θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια αφού υπάρχει σχεδιασμός για κινητές μονάδες. Επίσης υπάρχουν και σχολές που έχουν μόνιμες εγκαταστάσεις για εμβολιασμούς οι οποίες θα μπορούν να παραμείνουν περισσότερο από τις κινητές μονάδες»
Τέλος, αναφερόμενος στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία ο κ. Συρίγος είπε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα επ’αόριστον αναβολής του μέτρου: “Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εφαρμογή του δεν αποτελούν κυβερνητική επιλογή, έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία και συγκεκριμένα με τις ενστάσεις και προσφυγές που έχουν κατατεθεί μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας από το ΑΣΕΠ και όπως με ενημέρωσαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εκδίκαση τους αναμένεται να τελειώσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα