back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Όλα είναι πάνω στο τραπέζι για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε, ότι «σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι πάνω στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία της πανδημίας».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, σημείωσε ότι έχει αποδειχθεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, «θωρακίζουμε τα παιδιά». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο. «Η Ελλάδα είναι στον εμβολιασμό όπως και στη φιλοσοφία της: πάνω από τις ανατολικές χώρες αλλά κάτω από τις δυτικές» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε τέλος, ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα