back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πώς λειτουργούν φέτος τα φροντιστήρια

Διαβάστε επίσης

Με, τουλάχιστον, το 95% των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια να είναι εμβολιασμένοι και τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ισχύουν για τη φετινή σχολική χρονιά, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα  φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης  και τα κέντρα ξένων γλωσσών. 

«Τα μέτρα που ισχύουν για τα σχολεία ισχύουν και για εμάς, δηλ. οι μαθητές/τριες και υποψήφιοι/ες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν  βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης.

«Η διαφορά με την περσινή σχολική χρονιά είναι ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσήσουν το 50%+1 των μαθητών. Τα φροντιστήρια ωστόσο σε αντίθεση με το δημόσιο σχολείο αν νοσήσει ένα παιδί ή λείψει για οποιονδήποτε λόγο του παρέχουν το μάθημα διαδικτυακά. Παράλληλα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως η χρήση μάσκας, απολυμάνσεις των χώρων και του εξοπλισμού , χρήση αντισηπτικών. τήρηση αποστάσεων κλπ.»

«Οι εκπαιδευτικοί φροντιστές  έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού από κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο, επισημαίνει ο κ. Βαφειαδάκης. «Στο δημόσιο οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό περίπου 70% στον ιδιωτικό τομέα στο 95%».

Οι ανεμβολίαστοι  εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των φροντιστηρίων πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους.

Μπορείτε να δείτε το ΦΕΚ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων εδώ 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα