back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πόσα πρέπει να πληρώσουν οι φοιτητές για το νέο τους σπίτι

Διαβάστε επίσης

Αύξηση στη ζήτηση αλλά και στις τιμές των ενοικίων για ακίνητα που προορίζονται για φοιτητική στέγη φέρνει η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Αυτό επισημαίνουν οι Αθηναίοι, σε σχετικό ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, προσδιορίζοντας αυτή την αύξηση για την Αθήνα σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20%. Για παράδειγμα, όπως χαρακτηριστικά λένε, στην Αθήνα το κόστος για μία γκαρσονιέρα φτάνει πλέον έως και τα 600 ευρώ (επιπλωμένη), με τις περιοχές-φωτιά να παραμένουν σε Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Ζωγράφου, Ιλίσια και Εξάρχεια. Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και κοντά στο Πάντειο, σε Νέο Κόσμο και Κουκάκι.

Το ίδιο ισχύει κοντά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε δήμους όπως Αιγάλεω και Χαϊδάρι. «Γενικά, όπου είναι κοντά πανεπιστήμιο παρουσιάζονται υψηλές τιμές στα ακίνητα λόγω της ζήτησης από φοιτητές», σημειώνουν ορισμένοι χαρακτηριστικά.  «Τα απλά μη επιπλωμένα αξιοπρεπή διαμερίσματα κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου είναι πολύ ακριβά. Για γκαρσονιέρες των 25 και 30 τετραγωνικών μέτρων οι ιδιοκτήτες ζητούν 300-350 ευρώ, ενώ για λίγο μεγαλύτερο διαμέρισμα, ας πούμε 40 τ.μ., πάμε στα 400 ευρώ και πάνω. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν κοινόχρηστα, ρεύμα, θέρμανση», τονίζουν ορισμένοι σχολιάζοντας τις τιμές στην φοιτητική στέγη.

Γονείς που πέρασαν τα παιδιά τους στην επαρχία χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα τσιμπημένα τα φοιτητικά ενοίκια στην Πάτρα, τα Χανιά και την Θεσσαλονίκη. «Πλήρωσα 350 ευρώ για μια γκαρσονιέρα 30 τ.μ στα Χανιά που είναι ημιεπιπλωμένη», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 γονέας του οποίου το παιδί πέρασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν, πάντως, ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, οι τιμές για τις φοιτητικές κατοικίες συγκριτικά με πέρυσι παρέμειναν σταθερές, όπως ενδεικτικά σε Ιωάννινα, Χίο, Καστοριά, Βόλο, Κομοτηνή, Τρίπολη, Κέρκυρα και Ρόδο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα