back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων – Καθαρίστηκαν ήδη 11.000 φρεάτια – Αντιπλημμυρικά έργα στον Λυκαβηττό

Διαβάστε επίσης

Ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα, που θα ακολουθήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Δήμος της Αθήνας λειτουργεί ταχύτατα σε δύο επίπεδα θωρακίζοντας την πόλη με αντιπλημμυρικά έργα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας εκτελούν, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, τακτικά έργα υποδομής, δηλαδή καθαρισμού, υδροσυλλογής και αποκατάστασης των φρεατίων, αλλά και άλλες εργασίες ευρύτερου χαρακτήρα σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λόφου του Λυκαβηττού, για τις οποίες έχουν δεσμευθεί 1,8 εκατομμύρια ευρώ

Όπως  υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος , «ο Δήμος Παράλληλα με τα έργα καθαρισμού και αποκατάστασης φρεατίων, προχωρά η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. «Στον Δήμο υπάρχουν 20.000 φρεάτια, από τα οποία 18.000 ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων και τα υπόλοιπα της Περιφέρειας Αττικής. Έντεκα χιλιάδες έχουν ήδη καθαριστεί από 7 διαφορετικά συνεργεία που λειτουργούν στα 7 δημοτικά διαμερίσματα»

Δίνοντας μια τάξη μεγέθους των διατιθέμενων πόρων για την ευταξία και στήριξη της πόλης, ο κ Αξιώτης είπε πως «Εκτός από το 1,8 εκατ. ευρώ, θα δοθεί άλλο 1,3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση κατεστραμμένων φρεατίων. Μετά από έλεγχο που έγινε,  επιδιορθώθηκαν 250 από τα 700 και συνεχίζουμε.»

Αναφερόμενος, στα εν εξελίξει από τον Μάρτιο έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Λυκαβηττό και τον Στρέφη προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, ο αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών τόνισε πως «το Νοέμβριο θα αρχίσουν στο Στρέφη εργασίες και αντιπυρικής ενίσχυσης όπως και άλλες γεωτεχνικές παρεμβάσεις, με στόχο ο λόφος να επανέλθει σε ασφαλή κατάσταση. Στο Λυκαβηττό δημιουργήσαμε τρείς λεκάνες απορροής και ανάσχεσης των φερτών υλικών που πλημμύριζαν τον περιφερειακό δρόμο σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης.»

Πρόσθεσε επίσης ότι αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίζονται στο Κολωνό και στη Ριζούπολη στη Λεωφόρο Ηρακλείου, όπου από το 1998, λιμνάζει σχετική μελέτη.

«Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί  μελέτη που εκπονείται και η δημοπράτηση του έργου για τα αντιπλημμυρικά του Ποδονίφτη, στη Ριζούπολη.

Στον Κολωνό, υπήρχε μελέτη της ΕΥΔΑΠ από το 1998 που δεν είχε υλοποιηθεί επί 22 χρόνια με αποτέλεσμα η περιοχή να παρουσιάζει τρικοκοσμική εικόνα. Εμείς την επικαιροποιήσαμε, διότι από το σχέδιο πόλης δεν επιτρεπόταν η κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού και έτσι το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν εργασίες, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.»

Για τον στόχο της καθολικής προσβασιμότητας στην πόλη, ο κ Αξιώτης τόνισε πως «είναι σε εξέλιξη εργολαβία 24 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση πεζοδρομίων, ενώ θα τοποθετηθούν ειδικές ράμπες για ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στους αύλειους χώρους των σχολείων, ενώ σε κάποια από αυτά θα τοποθετηθούν και αναβατόρια.»

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα