back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά προϊόντα στην Βαρβάκειο αγορά και άλλες λαϊκές αγορές

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά προϊόντα παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στην Βαρβάκειο αγορά αλλά και στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της Βαρβακείου έχουμε μια αύξηση γύρω στο 8% στα λαχανικά, ενώ οι τιμές στα φρούτα έχουν υποστεί μια αύξηση της τάξεως του 5%. Κατά κύριο λόγο αυτή η αύξηση οφείλεται στις ανατιμήσεις που υπάρχουν στην αγορά των λιπασμάτων που κυμαίνονται σε 20% με 30% με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους παραγωγούς, ενώ δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα η μεγάλη ξηρασία που επικρατεί εδώ και καιρό στην χώρα μας αλλά και οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση σε προϊόντα.


Στην Βαρβάκειο αγορά που βρεθήκαμε συζητήσαμε με παραγωγούς και μας είπαν ότι ο κόσμος είναι διστακτικός στο να ψωνίζει, αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στις τιμές που υπάρχουν αλλά και το ότι βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα με τους καταναλωτές να είναι πιο σφιχτοί οικονομικά.

Σε δηλώσεις του στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος των οπωροκηπευτικών στην Βαρβάκειο αγορά Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος μας δήλωσε ότι οι τιμές στην Βαρβάκειο αγορά είναι σταθερές και όσες αυξήσεις υπάρχουν είναι στιγμιαίες για λίγες μέρες. Εδώ και χρόνια μας τόνισε η Βαρβάκειος αγορά έχει ίδια τιμολόγηση λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει.

Μιχάλης Λεγάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα