back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χάρτη με τουρκικά πλοία στα δέκα μίλια από τις ακτές της Κρήτης παρουσίασε ο Δένδιας – Τι δηλώνουν διπλωματικές πηγές

Διαβάστε επίσης

Χάρτη με την παρουσία τουρκικών πλοίων σε απόσταση μόλις δέκα ναυτικών μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντήθηκε με του ευρωπαίους ομολόγους τους στη Νέα Υόρκη και, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το πιο πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας.

Ενώ η Τουρκία επιχειρεί να αποδώσει στην Αθήνα τις ευθύνες για παρεμπόδιση του «Nautical Geo» από την τουρκική φρεγάτα Ορούτς Ρέις , σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τον χάρτη , προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς.

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, οι ίδιες διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, εκτιμούν ότι η Άγκυρα θεωρεί πως έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η τουρκική θέωρηση των πραγμάτων είναι λάθος  και υπενθυμίζουν ότι  ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να παραχωρήσει συνάντηση στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα