back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Για τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο Τζέικ Σάλιβαν με τον Ιμπραήμ Καλίν στη Νέα Υόρκη

Διαβάστε επίσης

Η σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο σύμβουλοι «αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, καθώς και τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν για τη σημασία του συνεχιζόμενου διαλόγου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία στο Αφγανιστάν και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες που θα διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει ανεμπόδιστα προς τους Αφγανούς που την έχουν ανάγκη. Προστίθεται ότι οι δύο σύμβουλοι συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία και η απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα