back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Σκρέκας: Να ανακαλέσει η ΡΑΕ τις άδειες για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ιστιαία

Διαβάστε επίσης

Την ανάκληση των αδειών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Δήμο Ιστιαίας, που χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την εκπόνηση του σχεδίου ανασυγκρότησης, ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής Αθανάσιο Δαγούμα, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για την εξέλιξη.

«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη σύσταση Επιτροπής Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης αναμένεται το επόμενο διάστημα να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια που υπέστησαν πλήγμα, στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους», αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός και προσθέτει:

«Παρά τη ρητή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την υποβολή του σχεδίου της Επιτροπής, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού, για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου της Επιτροπής, σας καλώ όπως προχωρήσετε σε αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ανάκληση αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην Β. Εύβοια

Την επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκα προς τη ΡΑΕ για την ανάκληση των αδειών εγκατάστασης αιολικών πάρκων στη Β. Εύβοια σχολιάζει ο βουλευτής Ευβοίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Στην δήλωσή του αναφέρει: «Στην αρχή αποφάσισαν να βάλουνε ανεμογεννήτριες στο Τελέθριο όρος, το μοναδικό βουνό που σώθηκε από τη φωτιά. Μετά αντέδρασαν οι τοπικές κοινωνίες και αυτοί είπαν, εντάξει δεν θα βάλουμε τελικά. Αν δεν είναι αυτή «επιτελική» διακυβέρνηση τότε τι είναι. Όσο για τους νεόκοπους εθνικούς εργολάβους που έχασαν τις ανακληθείσες άδειες, δεν πειράζει, θα τα πάρουν με τόκο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα