back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας στον δήμο Αχαρνών

Διαβάστε επίσης

Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών τίθεται σε εφαρμογή προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας στην περιοχή.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ με τη συμμετοχή του δήμαρχου Αχαρνών Σπυρίδωνα Βρεττού και των μελών της Επιτροπής Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Δήμου.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πουθενά κανενός είδους άβατα» τόνισε αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρικάκος δηλώνοντας ότι «στόχος μας είναι οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς σ’ όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας. Ο πολίτης θέλει κοντά τον αστυνομικό και αυτό θα συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Προβλέπεται ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εν εξελίξει επιχειρησιακά σχέδια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε μια περιοχή που βρίσκεται σε έξαρση. Στον δήμο παρουσιάζονται διαχρονικά προβλήματα παραβατικότητας όπως διακίνησης ναρκωτικών, διαρρήξεων- κλοπών, οπλοκατοχής και διατάραξης της κοινωνικής συνοχής.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι να ενισχυθεί η επιχειρησιακή δυνατότητα της Αστυνομίας και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα