back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Από νωρίς στις Τράπεζες οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά

Διαβάστε επίσης

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προσέρχονται από το πρωί στις τράπεζες οι 133.692 δικαιούχοι συνταξιούχοι για την καταβολή των αναδρομικών, καθώς και για τις μηνιαίες κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, όπως και των εξής ταμείων: ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Από νωρίς το πρωί έφτασαν οι πρώτοι συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες, προκειμένου να πιάσουν σειρά στο μηχάνημα συναλλαγών και να ελέγξουν με την κάρτα τους για τα αναδρομικά και την σύνταξη του μήνα. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον παλιό παραδοσιακό τρόπο της αναμονής και της εξυπηρέτησης τους από υπάλληλο στα γκισέ της τράπεζας.

Η εικόνα στις περιφερειακές τράπεζες παρουσιάζεται καλή από άποψης αναμονής και συγκέντρωσης συνταξιούχων, με ελάχιστες περιπτώσεις σε κάποια υποκαταστήματα με τις ουρές να ξεπερνούν τα δέκα άτομα. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι εξυπηρετούνται άμεσα από τους υπαλλήλους, με την αναμονή να μην ξεπερνά τα 10 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η πίστωση των αναδρομικών στους λογαριασμούς 133.692 παλαιών συνταξιούχων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι δικαιούχοι από το σύνολο των 1,8 εκατ. παλαιών συνταξιούχων.
Αναδρομικά δικαιούνται μόνο όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Όχι όλοι οι συνταξιούχοι.

Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά είναι να έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 (οι μετά τον Μάιο 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, ενώ 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου).

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα