back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταυρούπολη: Μία σύλληψη και 19 προσαγωγές στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Διαβάστε επίσης

Με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη και κατέληξε στο ίδιο σημείο, ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η αντιφαστιστική κινητοτοποίηση, στην οποία είχαν καλέσει φοιτητικοί σύλλογοι, μετά τα επεισόδια που έγιναν χθες και σήμερα έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Στην κεφαλή την πορείας ήταν το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης και ακολουθούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων, ενώ κεντρικό σύνθημα ήταν “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πριν ξεκινήσει η πορεία σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν άγνωστοι από τα γύρω στενά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, στην πλατεία Τερψιθέας. Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ έγιναν συνολικά 19 προσαγωγές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο, αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. ​

Έξι συλλήψεις ανηλίκων και 40 προσαγωγές μετά τα πρωινά επεισόδια

Νωρίτερα, σε συνολικά έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τα πρωινά επεισόδια στο ΕΠ.ΑΛ. Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή 40 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα 34.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι ανήλικοι, 15 έως 17,5 ετών, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και, κατά περίπτωση, για απείθεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές κι ένας κόφτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα