back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα θωρακίζει την αμυντική της ικανότητα, αν η Τουρκία ενοχληθεί και αντιδράσει είναι πρόβλημα δικό της

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα μπαίνει πλέον στην επόμενη φάση, οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύονται για πρώτη φορά, μετά την πολυετή οικονομική κρίση, αυτό όμως δεν γίνεται εναντίον κάποιου, να είμαστε ξεκάθαροι»  δήλωσε, μεταξύ άλλων , στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Η Ελλάδα θωρακίζει την αμυντική της ικανότητα και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γείτονές μας, οι φίλοι μας και οι εταίροι είναι ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της χωρίς να κάνει καμία έκπτωση σε αυτό» τόνισε, προσθέτοντας πως «αν η Τουρκία ενοχληθεί ή αντιδράσει είναι ένα θέμα που δεν μας αφορά και είναι ένα πρόβλημα δικό της. Από εκεί και πέρα όμως εμείς παρακολουθούμε από κοντά κάθε αντίδρασή της. Ξέρει καλά η Τουρκία ότι η Ελλάδα όπως δεν έχει επιτρέψει παιχνίδια σε βάρος της, έτσι θα κάνει και τώρα. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, θέλουμε επίλυση της διαφοράς με την Τουρκία, δηλαδή καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο»

Σχετικά με τη συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν- Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι, ο κ Χατζηβασιλείου υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε μια νέα προσέγγιση Ρωσίας Τουρκίας στην επόμενη φάση. Ωστόσο αν η Τουρκία αποφασίσει την αγορά οπλικών συστημάτων, θα είναι με όρους Ρωσίας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα