back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Επιπλέον εκατό περιπολικά και 1.026 αστυνομικοί στους δρόμους της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής με 1.026 νέους αστυνομικούς και την αύξηση των νυχτερινών περιπολιών με 100 επιπλέον περιπολικά ανακοίνωσε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή στου στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Δείτε τη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου:

«Από την πρώτη μέρα κοντά στα Αστυνομικά Τμήματα, στις γειτονιές, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές.

Σήμερα είμαστε εδώ στην Καλλιθέα και ανακοινώνουμε ότι, από 1η Νοεμβρίου αυξάνουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα οποία από τις 12:00 τη νύχτα έως 6:00 το πρωί θα περιπολούν στις γειτονιές ώστε να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας. Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτή την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία, καθώς και 720 Δόκιμοι που μέσα στο μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα Αστυνομικά Τμήματα.

1026 περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 100 στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας. Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού»

Την ίδια ώρα, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας ζητούν και οι δήμαρχοι της Αττικής,  με ιδιαίτερη έμφαση τα περιστατικά βίας ανηλίκων όσο και την ενδοοικογενειακή βία.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καθώς και στα ευρύτερα θέματα ασφάλειας των πόλεων και τη στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε από κοινού και να εφαρμόσουμε μια αποτελεσματική πολιτική για την ασφάλεια των Δήμων μας. Η προστασία της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι βασική υποχρέωση και κοινός στόχος Υπουργείου και Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο της επίσκεψης στο Υπουργείο, την οποία η ΠΕΔΑ πραγματοποίησε από κοινού με την ΚΕΔΕ, ήταν η ασφάλεια στις πόλεις. Στην συνάντηση, εκτός του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΠΕΔΑ κ. Μαρκόπουλου, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Δημήτρης Πέρρος, Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα