back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Μεγάλες ουρές και πάλι σήμερα το πρωί έξω από πρατήρια καυσίμων στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν σήμερα έξω από πρατήρια καυσίμων σε όλο το Λονδίνο, ενώ στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας επιγραφές προειδοποιούν πως σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα, έκαναν γνωστό δημοσιογράφοι του Ρόιτερς.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς

«H κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγέννων, όχι μόνο για να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πρατηρίων καυσίμων, αλλά για όλη την τροφοδοτική αλυσίδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε με την έλλειψη καυσίμων.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε σοβαρές πιέσεις να απευθυνθεί στον κόσμο καθώς έχουν στερέψει οι αντλίες στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων ενώ για πέμπτη μέρα παρατηρούνται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έξω από τα βενζινάδικα που διαθέτουν ακόμη καύσιμα. Γι’ αυτό και προέτρεψε τους οδηγούς «να γεμίζουν τα αυτοκίνητα τους με τον κανονικό τρόπο». Απέδωσε δε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση για καύσιμα και οδηγούς φορτηγών σε όλο το κόσμο».

Παρ΄ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με κάποιους μάλιστα να τονίζουν ότι «θα χρειαστούν εβδομάδες, αν όχι μήνες, για να επιστρέψει η τροφοδοσία της χώρας στην κανονικότητά της».

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα