back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αθ. Εξαδάκτυλος: Μας φοβίζει ο χειμώνας – Δεν έχουμε φτάσει στο ποσοστό εμβολιασμού που χρειαζόμαστε

Διαβάστε επίσης

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid 19 μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε ότι όσο πιο νωρίς έχει εμβολιαστεί κάποιος, τόσο πιθανό είναι να έχει εξαντληθεί η άμυνά του και καλό είναι να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, σε συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα γιατρό του.

Όσον αφορά το τι γίνεται με όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson σημείωσε ότι το ερώτημα θα απαντηθεί σύντομα από την Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Στη φάση που βρισκόμαστε, έχουμε τα εμβόλια κι έχουμε λιγότερες επιπτώσεις. Μας φοβίζει, βέβαια, ότι μπροστά μας είναι ο χειμώνας κι ότι η ανοσία όσων εμβολιάστηκαν πρώτοι, εξαντλείται. Επίσης, έχει κουραστεί η κοινωνία και δεν έχουμε φτάσει στο ποσοστό εμβολιασμού που χρειαζόμαστε. Το επόμενο διάστημα, χρειάζεται συνεργασία από όλους για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Έχουμε καλύτερες δυνατότητες, αλλά η εξίσωση είναι πολύπλοκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στα μονοκλωνικά αντισώματα, τονίζοντας ότι πήραν δημοσιότητα γιατί χρησιμοποιήθηκαν -όπως είπε- για να υπονομεύσουν τη χρησιμότητα του εμβολιασμού. «Δεν αφορά όλους το φάρμακο, δίνεται μόνο μέσα στο νοσοκομείο. Οπωσδήποτε θα βοηθήσουν. Είναι περιορισμένη η παραγωγή τους. Είναι ένα φάρμακο που δε στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτό η θεραπεία από τον κορονοϊό. Επίσης, δεν είναι φάρμακο για πρόληψη. Αφορά ασθενείς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της υγείας τους και πρέπει να χορηγηθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είναι ένα χρήσιμο όπλο, αλλά δεν είναι η απόλυτη λύση. Το βασικό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός» διευκρίνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα