back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γόρδιος δεσμός οι πολεοδομίες της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Τον γόρδιο δεσμό που λέγεται υπερφορτωμένες πολεοδομίες των δήμων της Αττικής καλείται να λύσει αύριο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Βορίδης θα συναντηθεί με όλους τους δημάρχους του λεκανοπεδίου που διατηρούν πολεοδομικές υπηρεσίες προκειμένου οι πολεοδομίες τους είτε να στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό για να καλύψουν τις αρμοδιότητες και τον μεγάλο όγκο εργασίας που έχουν, είτε να γίνει αποκέντρωση των υπηρεσιών ώστε ο κάθε δήμος να έχει την δική του πολεοδομία.

Τις λύσεις αυτές προτείνουν οι δήμαρχοι στον υπουργό Εσωτερικών ώστε να μην παρατηρείται το σημερινό φαινόμενο μια πολεοδομική υπηρεσία να εξυπηρετεί με ελάχιστο προσωπικό 6 με 8 δήμους, όπως της Αγίας Παρασκευής, της Αργυρούπολης και της Ελευσίνας που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών να είναι κακή και ο πολίτης ή μια επιχείρηση να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν σωστά.

Μάλιστα οι δήμαρχοι έχουν αποφασίσει, καθώς το πρόβλημα είναι τεράστιο για αυτούς, να κλείσουν τα πολεοδομικά τους γραφεία μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα το οποίο υπάρχει από το 2011 με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα