back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Π.Ο.Ε. για τη βεβήλωση, από αγνώστους, του μνημείου του Ν. Καπετανίδη

Διαβάστε επίσης

Τη βεβήλωση του μνημείου του Πόντιου αγωνιστή, μαχητικού δημοσιογράφου και εκδότη, Νίκου Καπετανίδη, στο νέο πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καταδικάζει απερίφραστα η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Με αισθήματα οργής και αγανάκτησης» τονίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «πληροφορηθήκαμε την εξοργιστική από κάθε άποψη και αποτρόπαια πράξη του βανδαλισμού του μνημείου του Νίκου Καπετανίδη, που μόλις πριν μία εβδομάδα είχαν τελεστεί τα αποκαλυπτήριά του, ανήμερα της επετείου των 100 ετών από την εκτέλεση του, στην Αμάσεια».

Η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα αυτήν και κάθε παρόμοια ενέργεια που πλήττει την ιστορική μνήμη και τα αισθήματα του ποντιακού ελληνισμού.

Τα μνημεία που είναι αφιερωμένα στους αγώνες του λαού μας και στις θυσίες των γενοκτονημένων προγόνων μας, δεν είναι φτιαγμένα από μάρμαρο και χαλκό αλλά έχουν σμιλευτεί στη συλλογική μνήμη με αίμα και δάκρυα, αποτελούν σάρκα από την σάρκα των Ελλήνων Ποντίων.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους και θα προσαγάγουν τους υπεύθυνους ενώπιον της Δικαιοσύνης, καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Για να ηρεμήσει η ψυχή του ήρωα δημοσιογράφου και να αποδοθεί ο απαιτούμενος σεβασμός στη μνήμη συνολικά των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα