back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Η Βουλή διερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Διαβάστε επίσης

Η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την αιματηρή εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε χθες ότι κλήτευσε τους διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην επίθεση κατά της έδρας της αμερικανικής κυβέρνησης στο Καπιτώλιο, καθώς διευρύνει την έρευνά της.

Σύμφωνα με την επιτροπή, οι κλήσεις απεστάλησαν σε έντεκα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της ομάδας Women for America First, μιας ομάδας που διοργάνωσε τη συγκέντρωση «Save America Rally» στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο (τότε) πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στο πλήθος να κάνει πορεία προς το Καπιτώλιο παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες «να δείξουν την πυγμή τους».

Σε περισσότερους από 600 ανθρώπους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου Τραμπ στη διαδήλωση κατά την οποία επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι η εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένης νοθείας. Οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν από πολλά δικαστήρια, πολιτειακούς εκλογικούς αξιωματούχους, αλλά και μέλη της κυβέρνησης Τραμπ.

Η επιτροπή απαίτησε από τους έντεκα κλητευθέντες να καταθέσουν ενόρκως μεταξύ του τέλους Οκτωβρίου και των αρχών Νοεμβρίου.

Η Ειδική Επιτροπή κλήτευσε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα πρώην μέλη της κυβέρνησης Τραμπ. Μεταξύ αυτών τους Μάρκ Μίντοους και Στιβ Μπάνον. Ο Μίντοους είναι πρώην μέλος του Κογκρέσου και υπηρέτησε ως Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου του Τραμπ.

Ο Μπάνον διετέλεσε σύμβουλος του Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα