back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παπαευαγγέλου για παιδικά πάρτι: Να γίνονται με self tests – Μαγιορκίνης: Στην αποθήκη τα μέτρα τύπου lockdown

Διαβάστε επίσης

« Όποιος θέλει να κάνει παιδικό πάρτι στο σπίτι, θα πρέπει να ξαναθυμηθεί την κοινωνική φούσκα και ο καθένας μας πρέπει να επιλέγει ποιους θα φέρει στο σπίτι του. Αν είναι πιο μεγάλο το παιδικό πάρτι θα έβλεπα πολύ θετικά τη χρήση του selftest».

Αυτό δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση προσθέτοντας ότι το θέμα με τα παιδικά πάρτι δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή, αλλά είναι θέμα κοινής λογικής.

Η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι την εβδομάδα που πέρασε η πορεία του κορονοϊού είναι πτωτική κατά 7%, με τα 33 έτη να είναι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων.
Για την πιθανότητα γενικού λοκντάουν, οι δύο επιστήμονες είπαν ότι θα είναι ακραίο, τα μέτρα τα ξέρουμε τα έχουμε βάλει στην αποθήκη.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα είναι επιβαρυμένο, τονίζοντας πως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η διασπορά είναι αυξημένη και υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ.

Η καθηγήτρια σημείωσε ότι τα κρούσματα στα παιδιά και τους μαθητές είναι «καθρέπτης» κάθε κοινότητας και κάλεσε όλους να εμβολιασθούν, αφού «κανείς δεν είναι άτρωτος».

“Να πείσουμε έναν έναν τους συμπολίτες μας άνω των 50 να εμβολιαστούν. Ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν”, είπε, σημειώνοντας πως συνεχίζει να επικρατεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση.

O επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα η επιδημία παρουσιάζει μικρή επιδείνωση στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα όμως βρίσκεται για 5η συνεχή εβδομάδα σε φάση συρρίκνωσης, ωστόσο με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Β. Ελλάδας σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

Για την πιθανότητα γενικού λοκντάουν, οι δύο επιστήμονες είπαν ότι θα είναι ακραίο, ενώ ο κ. Μαγιορκίνης πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «τα μέτρα που ξέρουμε τα έχουμε βάλει στην αποθήκη».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα