back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλοιός ασφαλείας στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Κανονικά τα μαθήματα

Διαβάστε επίσης

Κανονικά προσήλθαν σήμερα οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις δύο προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν επεισόδια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όποιον δεν έχει σχέση με τη σχολική κοινότητα ενώ μέλη φοιτητικών παρατάξεων και εκπροσώπων ενώσεων εκπαιδευτικών και γονέων διαδηλώνουν στους γύρω δρόμους.

Στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων προχώρησε χθες η αστυνομία για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο νεαρών 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 αεροβόλο πιστόλι και
2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
1 θήκη όπλου
1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
1 κοντάρι
1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και
Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Και οι τρεις συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η αστυνομία είχε προχωρήσει σε άλλες 6 συλλήψεις ανήλικων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Νέα επεισόδια το απόγευμα – 20 προσαγωγές και μία σύλληψη

Στο μεταξύ νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης «ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα».

Δημήτρης Πέρρος , Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα