back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελβετία: Κουπόνια δώρου σε όσους πείσουν συμπολίτες να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Η Ελβετία προσφέρει κουπόνια δώρου σε όσους πείσουν συμπολίτες τους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα.

Κάθε πολίτης που τώρα εμβολιάζεται θα δηλώνει το πρόσωπο που τον έπεισε να εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και το άτομο αυτό θα λαμβάνει κουπόνι δώρου αξίας 50 ελβετικών φράγκων (περίπου 46 ευρώ) για τη βοήθειά του.

Οι τοπικές αρχές θα αποφασίσουν εάν το κουπόνι αυτό θα μπορεί να εξαργυρωθεί, για παράδειγμα, στους κινηματογράφους ή τα εστιατόρια.

«Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει να πείσει έναν φίλο, ένα γείτονα, ένα συνάδελφο ή ένα μέλος της οικογένειάς του για τα οφέλη του εμβολιασμού», ανέφερε η κυβέρνηση. «Η συνεργασία του πληθυσμού θα πρέπει να ανταμείβεται».

Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 58% του πληθυσμού των 8,7 εκατ. κατοίκων να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η χώρα έχει λάβει 11,9 εκατ. δόσεις εμβολίων έως τώρα και έχει χορηγήσει 10,4 εκατ. δόσεις. Ομάδες αντιεμβολιαστών έχουν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις κατά του προγράμματος ανοσοποίησης.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 μειώνεται στην Ελβετία, η κυβέρνηση είπε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένει δύσκολη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεδομένου του υψηλού αριθμού των ανεμβολίαστων πολιτών και του ιδιαιτέρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, συνεχίζει να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ενός ακόμα κύματος μολύνσεων κατά τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα, το οποίο θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση, που θα δαπανήσει 150 εκατ. φράγκα για την εκστρατεία αυτή, σχεδιάζει μια εβδομάδα εθνικού εμβολιασμού, με 170 κινητά εμβολιαστικά κέντρα.

Η Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έχουν ανακοινώσει πάνω από 840.000 κρούσματα Covid-19, με 10.713 θανάτους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα