back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ιράν: Το Μπαχρέιν κηλιδώνει τη φήμη του, λόγω των σχέσεων με το Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι η χθεσινή επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ στο Μπαχρέιν, όπου εγκαινίασε την πρεσβεία της χώρας του στη Μανάμα, κηλίδωσε την υπόληψη των αξιωματούχων της χώρας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 το Μπαχρέιν υπέγραψε μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνία για την αποκατάσταση των επίσημων σχέσεών του με το Ισραήλ. Οι χώρες αυτές έγιναν τα πρώτα αραβικά κράτη του Κόλπου που αναγνωρίζουν το εβραϊκό κράτος, το οποίο έχει ήδη αναγνωρίσει η Αίγυπτος το 1979 και η Ιορδανία το 1994.

Ο Λαπίντ συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα και τον πρίγκιπα διάδοχο και πρωθυπουργό Σαλμάν μπιν Χάμαντ αλ Χαλίφα.

«Καταδικάζουμε οποιοδήποτε σχέδιο ενισχύει την καταστροφική παρουσία του Ισραήλ στη χώρα», κατήγγειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

«Είναι ατυχές που οι κυβερνώντες στο Μπαχρέιν αδιαφορούν για τα καθημερινά εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος ενάντια στον καταπιεσμένο αλλά ανθεκτικό λαό της Παλαιστίνης», πρόσθεσε ο Χατιμπζαντέχ.

«Η κηλίδα αυτή δεν θα εξαλειφθεί από τη υπόληψη των κυβερνώντων του Μπαχρέιν. Οι πολίτες της περιοχής θα εξακολουθήσουν να αντιτίθενται στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με το σιωνιστικό καθεστώς», τόνισε.

Το Μπαχρέιν, ένα βασίλειο που κυβερνάται από μια σουνιτική δυναστεία, κατηγορεί το Ιράν ότι υποκινεί την αναταραχή στη χώρα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σιίτες. Η χώρα κατέστειλε με τη βία την εξέγερση των σιιτών το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα