back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Δέκα παρεμβάσεις για την τρίτη ηλικία

Διαβάστε επίσης

Τις δέκα παρεμβάσεις της κυβέρνησης επισήμανε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τα τελευταία δύο χρόνια:

· Αυξήθηκε το τμήμα της σύνταξης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι από το 30% στο 70%.

· Αντιμετωπίστηκαν αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας και ψηφίστηκε η αύξηση των αντίστοιχων συντάξεων.

· Συνεχίστηκε η στήριξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ θεσπίστηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας για την καταβολή του επιδόματος.

· Ενισχύθηκε το προσωπικό στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων κατά 33%.

· Το νέο, ενιαίο και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου ξεκίνησε να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας ως προς την επαφή με τις υπηρεσίες μας.

Παράλληλα, ήδη η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τα εξής μέτρα:

· Επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Μια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει, καθώς υπολογίζουμε βάσιμα ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση.

· Αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών από τον ΕΦΚΑ μέσω των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών, πχ εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης και ηλεκτρονικά ραντεβού.

· Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης ηλικιωμένων, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξοικείωσής τους με τα ψηφιακά εργαλεία. Πολιτική που προωθείται σε ολόκληρη την ΕΕ.

· Ιδιαίτερη προσοχή στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων που υπάγονται στο Υπουργείο μας, πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

· Εκπόνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα μελέτης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν αυτές οι δομές στους ηλικιωμένους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα