back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νότια Κορέα: Παρατείνονται κατά δύο εβδομάδες τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Διαβάστε επίσης

Η Νότια Κορέα παρέτεινε κατά δύο εβδομάδες τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει θέσει σε ισχύ για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ οι αρχές προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά της COVID-19 καθώς η χώρα καταγράφει καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα.

Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ ώθησε τις νοτιοκορεατικές αρχές να παρατείνουν την ισχύ των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ως τις 17 Οκτωβρίου, στα οποία περιλαμβάνεται απαγόρευση στην περιοχή αυτή των δείπνων σε εστιατόρια μετά τις 22:00 τοπική ώρα και των συγκεντρώσεων περισσότερων από 2 ανθρώπων μετά τις 18:00.

Η χώρα κατέγραψε χθες 2.486 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την νοτιοκορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των προσβληθέντων έφτασε τους 3.000 για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Ο ημερήσιος μέσος όρος ξεπέρασε τα 2.635 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει ανέλθει ποτέ και στο υπερδιπλάσιο επίπεδο από αυτό που ήταν πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με την KDCA.

Η πρωτεύουσα Σεούλ και οι γειτονικές της περιοχές παραμένουν το επίκεντρο, αναφέροντας σχεδόν 2.000 κρούσματα καθημερινά την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση 42% εντός μόλις μίας εβδομάδας.

“Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση καθώς ο ιός εξαπλώνεται γύρω από την μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ”, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Υγειονομικής Περίθαλψης Λι Κι-ιλ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Οι ερχόμενες δύο εβδομάδες αποτελούν μια σημαντική περίοδο καθώς η κυβέρνηση προχωράει σε αναδιάρθρωση της πολιτικής της κατά του ιού για να διευκολύνει μια σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα από τον Νοέμβριο, πρόσθεσε.

Μεταξύ των νέων κινήτρων που δίδονται για να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται έως και 199 άνθρωποι στους γάμους αν οι 150 από αυτούς είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

“Αν το ποσοστό του εμβολιασμού αυξάνεται σταθερά και τίθεται σταθερά υπό έλεγχο το μέγεθος των ξεσπασμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα μπορέσουμε πραγματικά να ξεκινήσουμε μια σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα”, σημείωσε ο Λι.

Περίπου το 77% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας είχε λάβει μια δόση εμβολίου ως χθες, Πέμπτη, ενώ περίπου το 50% έχει πλήρως εμβολιαστεί, καθώς η χώρα αύξησε γρήγορα τον ρυθμό της εμβολιαστικής της εκστρατείας παρά μια βραδύτητά του στην αρχή.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 του 80% όλων των ενηλίκων της χώρας ως το τέλος του Οκτωβρίου και εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα “εμβολιαστικό πάσο” για να επιτρέπει σε αυτούς που έχουν πλήρως εμβολιαστεί να χρησιμοποιούν δημόσιες εγκαταστάσεις και να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα