back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια γιορτή για τη μείωση του ηλικιακού ρατσισμού, στο Μέγαρο

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την επιστημονική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων ως προς τη σημασία της διαγενεακής επαφής,η «Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης» και η «ΑΝΤΑΜΑ» προσκαλούν τους Αθηναίους την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, από τις 10.00 έως τις 18.00, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μία Διαγενεακή Γιορτή. Μία ημέρα γεμάτη θετικές εικόνες και διαδραστικές δράσεις, ανοιχτή για όλες τις ηλικίες, υπόσχονται οι διοργανωτές.

H ημέρα «Διαγενεακής Γιορτής» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 17ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της EuGMS (European Geriatric Medicine Society) στην Αθήνα (11-13 Οκτωβρίου 2021), το οποίο θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Growing Old in Better Health: Building Synergies across Europe» και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων υγείας από όλον τον κόσμο.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την «Διαγενεακή Γιορτή»

«Έκθεση Διαγενεακής Φωτογραφίας»

Υπαίθρια «Έκθεση Διαγενεακής Φωτογραφίας», με έργα μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών, τα οποία θα κοσμούν τον Κήπο του Μεγάρου. Κάθε συμμετοχή θα απεικονίζει μία δυνατή στιγμή με παιδιά, ανίψια, γονείς ή παππούδες, τους μικρούς ή μεγάλους φίλους του κάθε συμμετέχοντα, η οποία θα αναδεικνύει τη δύναμη της διαγενεακής αγάπης κι επαφής. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στην ανάγκη της ανθρώπινης επαφής και διάδρασης για την υγιή γήρανση και η ενέργεια δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Συμβουλές για την αποφυγή πτώσεων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της γήρανσης (ΕΕΜΕΓ) θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα να αποφεύγουν τις πτώσεις και θα ενημερώσει το κοινό με ποιους τρόπους να προστατεύει τους αγαπημένους του από το να πέσουν μέσα στο σπίτι.

«Ταξίδι στον χρόνο» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η δράση «Ταξίδι στον χρόνο» από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο , με χρήση αντικειμένων του 20ου αιώνα, που θα αποτελέσουν πηγή εξερεύνηση και διαλόγου μεταξύ μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με το έκθεμα «Μέσα στο νερό» θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να παίξουν και να πειραματιστούν με σαπούνι και νερό φτιάχνοντας φυσαλίδες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν:

  • Καλλιτεχνικά εργαστήρια από την «Πεταλούδα»
  • Ενημέρωση των δράσεων της «50+ ΕΛΛΑΣ»
  • Ενημέρωση για τα οφέλη της δια βίου εκπαίδευσης στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας απο την «People Behind»
  • Εισαγωγή, διαλογιστική στάση και πρακτική στο Τάι Τσι.
  • Τέλος, θα λάβει χώρα δράση αστικής καλλιέργειας με φύτευση σπόρων και επαφή με τη διαδικασία της κομποστοποίησης, από την «Οργάνωση Γη».

Info

  • Κυριακή 10 Οκτωβρίου
  • Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
  • Ωράριο: 10.00 – 18.00 | Είσοδος: Ελεύθερη
  • Απαιτείται προκράτηση: www.megaron.gr

17ο Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της EuGMS στην Αθήνα (11-13 Οκτωβρίου 2021)

Η εξαιρετική σημασία της εξειδικευμένης ιατρικής αντιμετώπισης των ηλικιακά μεγαλύτερων συμπολιτών μας έχει αναδειχθεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με την έλευση της πανδημίας COVID 19 αλλά και με την δημογραφική γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού. Το γηριατρικό συνέδριο αποτελεί μια προσπάθεια αφύπνισης της ιατρικής κοινότητας και των πολιτικών αρχών σε ότι αφορά την πιεστική ανάγκη ανάπτυξης γηριατρικής προσέγγισης με ευρωπαϊκά κριτήρια στα προβλήματα υγείας των μεγαλύτερων ατόμων.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα διερευνήσει τα τελευταία αποτελέσματα σχετικά με:

  • Διατροφή και φυσική δραστηριότητα για καλύτερη γήρανση
  • Πώς η γηριατρική αφορά τον μη γηριατρικό
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα που σχετίζονται με την ηλικία και ο ρυθμός γήρανσης
  • Νευροεκφυλιστικές διαταραχές στο γηριατρικό πλαίσιο.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα