back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: «Με σεβασμό προς την πόλη θα γίνουν τα έργα του μετρό»

Διαβάστε επίσης

Τους πέντε όρους που έθεσε προς την Αττικό Μετρό ο δήμος Αθηναίων προκειμένου τα έργα του εμβληματικού και αναγκαίου έργου για την πρωτεύουσα να προκαλέσει όσο τον δυνατόν λιγότερα προβλήματα στην πόλη και στους πολίτες της ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης, μετά την αναφορά του θέματος από την αντιπολίτευση σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν τα έργα, είπε ότι έγινε συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της διοίκησης του «Αττικό Μετρό». Στην συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε τους πέντε όρους που έγιναν και δεκτοί από την εταιρεία προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Ειδικότερα οι όροι αυτοί είναι:
Όλα τα δένδρα που θα πρέπει να ξεριζωθούν θα μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της πόλης. Όλα τα δένδρα που θα πρέπει να κοπούν θα πρέπει να αντικατασταθούν από παρόμοια δένδρα ώστε να μην υπάρχει έλλειμμα στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης.

Ο αστικός εξοπλισμός της Αθήνας (παγκάκια – κολώνες κ.α.) που θα πρέπει να ξηλωθεί για τις ανάγκες των έργων αντί να πάει σε αποθήκες θα μεταφερθεί σε άλλα σημεία της πόλης ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην Αθήνα και στους Αθηναίους. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα αγάλματα και άλλα έργα τέχνης που εκτίθενται στην Αθήνα.

Μείωση του κοινόχρηστου χώρου που θα χρειαστούν τα εργοτάξια του μέτρο με μελέτες που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική εργοταξίων όπως συμβαίνει με τα έργα της πλατείας Συντάγματος που δεν δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργίας της πόλης.

Θα ξεκινήσουν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί από αυτή την εποχή ώστε σημαντικές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και άλλες, που θα λειτουργούν σταθμοί του μετρό να διαμορφωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και στην εικόνα της Αθήνας.

Δημιουργία επιτροπής από το Δήμο Αθηναίων , την «Αττικό Μετρό» και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα προχωρήσει σε προτάσεις αλλαγών σε θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας της Αθήνας λόγω των αλλαγών που θα επιφέρει το μετρό στην… καθημερινότητα της πρωτεύουσας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης αφού είπε ότι το έργο έχει καθυστερήσει μια δεκαετία τόνισε ότι έχει ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία το οποίο όμως πριν αλλάξει την ζωή των κατοίκων θα την δυσκολέψει για λίγο διάστημα.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα