back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Διαβάστε επίσης

Tο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας για τα 47 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία «είναι ένα κόμμα λαϊκό» που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών, ενώ επανέλαβε την δέσμευση ότι «θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας».

Τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα ενισχύει, συνολικά, το γεωπολιτικό της στίγμα με νέες συμμαχίες και με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων» και με αφορμή την επικείμενη συζήτηση την Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία ευχήθηκε «αυτή η συμφωνία να μην είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά ευκαιρία μιας μεγάλης εθνικής συνάντησης και ενότητας, διότι αυτή η συμφωνία δεν είναι μία επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι μία επιτυχία της πατρίδας μας».

« Είναι μία συμφωνία η οποία θα δεσμεύει τα δύο μέρη και αφού φύγει αυτή κυβέρνηση και η οποία συνοδεύεται από την αγορά τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών -σε πολύ ελκυστική τιμή- μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι « για την επιλογή αυτή ακολουθήσαμε τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της Στρατιωτικής ηγεσίας και αγοράσαμε τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη δυνατή τιμή, με το γρηγορότερο χρόνο παράδοσης».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εξάλλου πως η Ελλάδα σήμερα « δεν είναι ισχυρή μόνο γεωπολιτικά, αμυντικά, είναι και πολύ πιο ισχυρή οικονομικά».

«Καθώς αφήνουμε την πανδημία σιγά-σιγά πίσω μας, με τις μεγάλες ανοιχτές πληγές που αυτή προκάλεσε σε όλη την ελληνική κοινωνία έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ο τουρισμός μας κατά γενική ομολογία πήγε εξαιρετικά, πέρα και πάνω από τις προβλέψεις τις οποίες είχαμε κάνει», οι επενδύσεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται και ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε από το 3,5% στο 6,1%.

«Η ανάπτυξη αυτή την οποία δρομολογούμε δεν είναι μία ανάπτυξη για λίγους, δεν είναι μία ανάπτυξη για κάποιους, δεν είναι μία ανάπτυξη μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι μία ανάπτυξη που αφορά -πρώτα και πάνω από όλα- όλη την επιχειρηματικότητα, τη μικρή, τη μεσαία, και τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τους ανέργους, γιατί αν σήμερα μιλάμε για μία πολιτική η οποία πρέπει να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, το βλέμμα μας πρέπει να είναι πρώτα και πάνω από όλα στραμμένα στους ανέργους και πώς θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα