back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο δημοτικό συμβούλιο και πάλι το θέμα του Μπογδάνου

Διαβάστε επίσης

Επανήλθε η Ανοιχτή Πόλη στην πρότασή της για την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την αναδημοσίευση λίστας μαθητών με μη ελληνικά ονόματα. “Είναι τιμή μας ότι αυτά τα παιδιά είναι στα σχολεία μας. Κάθε παιδί που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία των ελληνικών σχολείων, αποτελεί πλούτο για την ταυτότητα της πόλης. Τα σχολεία μας είναι και θα παραμείνουν ανοιχτά για όλα τα παιδιά. Πρέπει και το δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά” τόνισε , μεταξύ άλλων, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπέρ της πρότασής της Ανοιχτής Πόλης τάχθηκαν οι παρατάξεις Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Αντιθέτως, οι συνδυασμοί Αθήνα για την Ελλάδα, Αθήνα και πάλι Αθήνα και Αθήνα το Σπίτι μας απέρριψαν την πρόταση υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπογδάνος έκανε λάθος αλλά ζήτησε συγγνώμη.

Να είναι επώνυμο το ψήφισμα, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

Υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος τάχθηκε ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα Είσαι Εσύ. “Θεωρούμε ότι το ψήφισμα πρέπει να περάσει και να είναι επώνυμο” σημείωσε χαρακτηριστικά. “Υπάρχει πάντα το δίλημμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, να βάλουμε το όνομα στο ψήφισμα και να τον κάνουμε αρεστό στους ψηφοφόρους του ή να τον αθωώσουμε κρατώντας το όνομα εκτός από το ψήφισμα. Κανένα σενάριο δεν είναι καλό για το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που είναι ιδιαίτερα κακό όμως είναι : όταν αποφασίζουμε να βάλουμε ένα μέλος του κοινοβουλίου η φράση αυτή ποινικοποιεί το κοινοβούλιο όπως το ίδιο θα γινόταν εάν βάζαμε ένα μέλος της ΝΔ”.

Τώρα κατάλαβε ότι η πλειοψηφία των μαθητών είναι μετανάστες, Νίκος Σοφιανός- Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. “Είμαστε ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, τη διάλυσή της στο δημοτικό συμβούλιο και το θέμα δεν είναι η δράση πυρήνων στη Θεσσαλονίκη ή στο Ηράκλειο της Κρήτης” τόνισε ο Νίκος Σοφιανός. “Το κρίσιμο είναι οι θεωρίες των δύο άκρων που, με αφορμή τη δράση των νεοναζιστών, η κυβέρνηση τις αναπαράγει. Ταυτίζεται το μοίρασμα υλικού με τη δράση συγκεκριμένων συμμοριών με την ανοχή της αστυνομίας και εκπαιδευτικών που είναι γνωστοί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής τους.

Συμφωνούμε με το ψήφισμα για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο αλλά δείτε πώς αποδεικνύεται πώς ορισμένοι από αυτούς είναι τουρίστες την Αθήνα: Τώρα κατάλαβε ο συγκεκριμένος ότι η πλειοψηφία των μαθητών στα σχολεία πολλών περιοχών της Αθήνας είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Τώρα το κατάλαβε. Τώρα καταλαβαίνουν κάποιοι ότι το 1/4 τουλάχιστον είναι μετανάστες”.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, Γιώργος Καραμπελιάς- Αθήνα για την Ελλάδα

Κατά της πρότασης της Ανοιχτής Πόλης τάχθηκε ο Γιώργος Καραμπελιάς. “Βάζουμε ως κεντρικό ζήτημα την βλακεία του Μπογδάνου με βάση ένα πραγματικό πρόβλημα. Έκανε μια βλακεία κι έχει ζητήσει συγγνώμη όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό” σημείωσε ο κ. Καραμπελιάς.

Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις του, Γιώργος Βουλγαράκης- Αθήνα και πάλι Αθήνα

Λήξαν χαρακτήρισε το θέμα ο Γιώργος Βουλγαράκης. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που έκανε ο Μπογδάνος είναι απαράδεκτο. Εκθέτει προσωπικά δεδομένα κι αυτό δεν επιτρέπεται για οποιονδήποτε πολίτη” τόνισε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε:”Το να γίνεται μια πολιτική αναλογία στο θέμα αυτό, δεν την συμμερίζομαι. Όπως δεν συμμερίζομαι και τις απόψεις του. Όμως ο κ. Μπογδάνος ζήτησε συγγνώμη και θεωρώ ότι το θέμα είναι λήξαν”.

Το mea culpa ανήκει στη γυναίκα του, Βασίλης Καπερνάρος- Αθήνα το Σπίτι μας

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Βασίλης Καπερνάρος ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση ως δικηγόρος του κ. Μπογδάνου. “Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε συγγνώμη, ως μη όφειλε. Δεν έχουμε οικογενειακό έγκλημα. Το mea culpa ανήκει στη γυναίκα του. Δεν ήταν δημοσίευση ήταν αναδημοσίευση.

Η δημοκρατία δεν χωρά τον φασισμό, Πέτρος Κωνσταντίνου- Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

“Ιστορικά ο ναζισμός ανέβηκε μέσα από μια θεσμική ανοι\χή. Ο Χίτλερ δεν έκανε πραξικόπημα. Εάν θεωρεί κανείς μετά το ολοκαύτωμα , τον β΄παγκόσμιο πόλεμο ότι είναι κάποιοι οι οποίοι παίρνουν ψήφους επειδή η δημοκρατία τους χωρά, επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος” υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Δεν με απασχολεί εάν ζήτησε συγγνώμη, Ντίνα Ρέππα- Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα

“Δεν είναι το ζήτημα απλώς των ονομάτων των παιδιών στο ίντερνετ. Τα αναπαρήγαγε με ένα ξενοφοβικό ρατσιστικό περιεχόμενο” σημείωσε η Ντίνα Ρέππα ενώ χαρακτήρισε “επικίνδυνη” την επιχειρηματολογία που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα