back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λύματα: Αύξηση ιικού φορτίου σε Ρέθυμνο και Λάρισα

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ήταν η αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα Ρεθύμνου και Λάρισας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Μικρή αύξηση υπήρξε και στην Αττική ενώ μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την Επιδημιολογική Επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 6 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+44%), στη Λάρισα (+125%) και στο Ρέθυμνο (+308%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις που παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+11%), στη Θεσσαλονίκη (+28%) και στον Βόλο (+32%).

Οριακά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 12 περιοχές του ΕΔΕΛ και συγκεκριμένα στην Πάτρα (-20%), στον Άγιο Νικόλαο (-25%) και στα Ιωάννινα (-32%).

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική, στο Ηράκλειο και στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι μεταβολές στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων κυμάνθηκαν στο ±10%.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα