back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προωθώντας τον εθελοντισμό στην Πλατεία Συντάγματος

Διαβάστε επίσης

17η Πανελλήνια Γιορτή για τον Εθελοντισμό

Με μήνυμα «Εθελοντισμός: Ατομική Ευθύνη- Συλλογική Δράση» περίπου 40 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους, προσκαλούν τους πολίτες, για 17η χρονιά, σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο, το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος.

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», «Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή»,«ΙΑΣΙΣ», «ΔΩΣΕ ΖΩΗ».

Οι δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν:

  • ‘Εκθεση δράσεων των συμμετεχόντων φορέων.
  • Ενημερωτικές παρουσιάσεις.
  • Δραστηριότητες για τα παιδιά.
  • Μουσικά χορευτικά δρώμενα.
  • Κοινωνικές δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της Αθήνας.
Aπό την 16η Πανελλήνια Γιορτή Εθελοντισμού, το 2019

Το κάλεσμα

«Μετά από μια ακόμη χρονιά γεμάτη δοκιμασίες αλλά και προκλήσεις, το πνεύμα του εθελοντισμού γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο και ζωτικής σημασίας για την κοινωνία ολόκληρης της ανθρωπότητας», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

«Στο πλαίσιο της δυναμικής μας παρουσίας στον κόσμο που το χρειάζεται, η Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού διοργανώνει για 17η χρονιά ανοιχτή ημερίδα ενημέρωσης και προώθησης της ιδέας του εθελοντισμού.

Η ποικιλία των δραστηριοτήτων, ο κατάλληλα επιλεγμένος χώρος, και η συμμετοχή των οργανώσεων με διάφορους σκοπούς αλλά με κοινό στόχο τη διάδοση του εθελοντισμού φέρνει, όσους μας επισκέπτονται, σε άμεση επαφή μαζί μας, γνωρίζοντάς τους το έργο μας, τις ιδέες μας, την αγάπη για τον εθελοντισμό».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Η πλατεία ήταν γεμάτη από το νόημα του εθελοντισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα