back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας για διαγραφή Μπογδάνου: Καμία διαφοροποίηση από τον πρωθυπουργό – Ο Μητσοτάκης με επέλεξε

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με αφορμή σχόλια που υπήρξαν από τον χώρο αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαγραφής από την ΚΟ της ΝΔ του βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

“Κατανοώ την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και προσθέτει:
“Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.
Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη”.

 

Απάντηση στον κύριο Δενδια έσπευσε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Σε ποιον απαντάει άραγε ο κ. Δένδιας; Εμείς, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη, ουδέποτε υποστηρίξαμε ότι υποδύεται τον αρχηγό της ΝΔ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σχολιάζοντας τη διαγραφή Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ, ο κύριος Γεωργιάδης έκανε λόγο για «λάθος» του «φίλου του, του Κωνσταντίνου», ενώ παράλληλα έσπευσε να «καρφώσει» τον Νίκο Δένδια για τη στάση του στη Βουλή. «Δεν μ’ αρέσει, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ.» τόνισε, με αφορμή την ερώτηση αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στην Κ.Ο. της ΝΔ στην περίπτωση που ζητήσει συγγνώμη. «Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο» πρόσθεσε.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μια απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος -φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα σ’ αυτό – έκανε πολύ μεγάλο λάθος» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «είναι κατανοητός ο εσωκομματικός εκνευρισμός της ΝΔ, αλλά δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα».

Εν τω μεταξύ, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter σχολιάζει τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
“Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις”, αναφέρει ο βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε ανάρτησή του για την χθεσινή διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα